SLOVENŠČINA




SLOVENŠČINA
1. TEDEN (23.3 -27.3.2020)

1. Najprej si na spletni strani OŠ Polzela preglej, katero interaktivno učno gradivo ti je na voljo in poišči, česar slučajno doma nimaš (berila, DZ...). Na tej strani lahko dobiš tudi nekaj nasvetov za branje...
http://www.osnovna-sola-polzela.si/domace-delo-ucenci/


2
. Berite članke o koronavirusu v časopisu ali na spletu. Lahko preberete tudi članek o Polzelanu Petru Zupancu, ki pripoveduje, kakšno je življenje na Kitajskem v teh burnih časih. Članek najdete na spletni strani OŠ Polzela – KNJIŽNICA.Članek lahko najdete na tejle

Poslušaš lahko tudi pravljico na youtube. Povezavo do pravljice najdeš s klikom na: PRAVLJICA O KRONAVIRUSU



3. Vsi petošolci smo že obdelali istočasnost in neistočasnost. Snov lahko ponoviš s pomočjo videoposnetkov, ki jih dobiš s klikom na spodnjih povezavah:


ISTOČASNOST

NEISTOČASNOST

4. Nekateri ste že predelali poglavje Ker ponoči ne spim, spadam med sove. Vseeno preglejte, če imate v DZ rešene vse naloge. Za ponovitev v zvezek zapišite 10 povedi, v katerih boste uporabili besedo KER in 10 povedi, ki izražajo posledico. Ne pozabite na vejice!


OSTALI PA:

1. Ker ponoči ne spim, spadam med sove, DZ, 1. del, str. 106. Napišete v zvezek naslov: VZROČNO POSLEDIČNO RAZMERJE, rešite str. 106 in 1. nalogo prepišite v zvezek.
2. DZ, str. 107, 108.
3. DZ, str. 109, 110 (posledica- ZATO, vzrok – KER.)
4. Utrjevanje – v zvezek zapišite VAJA in zapišite 10 povedi, ki izražajo vzrok (ker) in 10 povedi, ki izražajo posledico (zato).(Ne pozabite na rešitve.)



Comments

Popular posts from this blog

DRUŽBA

MATEMATIKA